Potřebujeme:
- 4 plátky prorostlé slaniny
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 600 ml zeleninového vývaru
- 200 g čerstvých špenátových listů
- 250 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
- 3 vejce
Postup:
- 1.Slaninu nakrájíme na větší kostky a v hrnci ji na mírném plameni opražíme. Vyjmeme a odložíme stranou.
- 2.Do stejného hrnce přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem a osmahneme do zesklovatí. Snížíme teplotu.
- 3.Do hrnce nalijeme vývar, přidáme propláchnuté špenátové listy a vaříme asi 15 minut, dokud špenát není zcela uvařený.
- 4.V malém množství mléka rozmícháme 2 lžíce hladké mouky. Nalijeme do polévky a rozmícháme. Přilijeme zbylé mléko a povaříme ještě 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 5.Polévku podáváme s uvařeným vejcem a osmaženou slaninou.