Špenátová polévka se slaninou a s vejcem

Špenátová polévka se slaninou a s vejcem 1

Potřebujeme:

  • 4 plátky prorostlé slaniny
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 200 g čerstvých špenátových listů
  • 250 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 3 vejce

Postup:

  1. 1.Slaninu nakrájíme na větší kostky a v hrnci ji na mírném plameni opražíme. Vyjmeme a odložíme stranou.
  2. 2.Do stejného hrnce přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem a osmahneme do zesklovatí. Snížíme teplotu.
  3. 3.Do hrnce nalijeme vývar, přidáme propláchnuté špenátové listy a vaříme asi 15 minut, dokud špenát není zcela uvařený.
  4. 4.V malém množství mléka rozmícháme 2 lžíce hladké mouky. Nalijeme do polévky a rozmícháme. Přilijeme zbylé mléko a povaříme ještě 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  5. 5.Polévku podáváme s uvařeným vejcem a osmaženou slaninou.