Nerezové kuchyně: Věčný materiál je opět v kurzu

Nerezové kuchyně: Věčný materiál je opět v kurzu 1

Antikoro – jak se správně říká „nerezu“ do kuchyně patří. Používáme ho totiž v podobě nožů, hrnců nebo různého kuchyňského náčiní. Teď ho však vidět ještě častěji.

Možná je to tím, že prostřednictvím televizních kuchařských show nahlížíme do profesionálních kuchyní, ve kterých se nerez ve velkém využívá jako mimořádně odolný a hygienický materiál.

Šedý lesk nerezavějící oceli se zalíbil i více designérům a výrobcům kuchyňského nábytku, a tak nerezové dvířka a zásuvky najdeme nejen v restauracích či velkých kuchyních, ale iv podmínkách rezidenčního bydlení.

Nerez však není zcela bezproblémový materiál – o čemž se přesvědčili i mnozí majitelé nerezových spotřebičů v kuchyni. O krásný lesk se totiž třeba pečovat. A často nestačí jen přetřít zařízení čistým hadrem, protože tekutiny nechávají na ploše fleky. To je ostatně také jedním z důvodů, proč se tento materiál využívá v zařízeních, kde je mimořádně důležitá hygiena. Na první pohled je vidět, zda je plocha opravdu čistá bez jediné smítka nebo kapky, nebo jen přetření hadříkem.

Nerez se často využívá nejen na vertikálních plochách v kuchyni, jako jsou dvířka, zásuvky, nebo dokonce kuchyňské zástěny , ale i na horizontálních – především na pracovní desce .