4 věci, které je třeba zvážit při hledání kvalitního nože na chleba

4 věci, které je třeba zvážit při hledání kvalitního nože na chleba 1

Ať už jste doma, pracujete v restauraci s velkým objemem prodeje nebo v malé pekárně, správný nůž na chleba je nezbytný pro snadné a efektivní krájení chleba. Chceme se ujistit, že Vám bude vybrán ten nejlepší nůž pro Vaše potřeby, a proto Vám přinášíme několik věcí, které je třeba při nákupu nožů na chleba zvážit.

Typ čepele

Hřebenové nože na chléb jsou vybaveny několika různými typy čepelí. V závislosti na Vašich potřebách Vám může jeden posloužit lépe než jiný. Standardní typ hřebenové čepele je vyroben se zaobleným vroubkováním a na konci nože není žádný hrot. Existují také nože na chléb se špičatým vroubkováním, které se nejlépe hodí ke krájení tvrdého, křupavého chleba bez rozdrcení vnitřku, a také věcí, jako jsou melouny a ovoce se slupkou. Termín „hřebenový kráječ“ se nám líbí více než „nůž na chleba“, protože tyto nože se hodí nejen na krájení chleba; díky hřebenovému ostří se tento nůž skvěle hodí také na krájení rajčat, ananasu, ale i krůtího a jiného jemného masa. 

Délka čepele

Délka čepele je také dalším důležitým faktorem, který je třeba při nákupu nože na chléb zvážit, protože delší a užší čepele minimalizují množství řezů, které budete muset provést, abyste vytvořili tenké a rovnoměrné plátky. Standardní délka každého nože na chleba je však přibližně 7 až 10 palců. Obecně platí, že čím delší nůž, tím efektivněji se s ním pracuje, což je třeba vzít v úvahu při práci v rušné kuchyni.

Počet vroubků

Počet vroubků na noži na chleba se může lišit. Často se předpokládá, že čím více hřebenů nebo zoubků, tím lépe, nicméně opak je ve skutečnosti pravdou. Čím méně vroubků, tím větší síla je potřeba za každým plátkem, čímž se snižuje tření a krájení chleba je mnohem efektivnější.

Materiál čepele

V neposlední řadě se nože na chleba vyrábějí z různých materiálů. Standardní nůž na chléb pro dnešní kuchyni je však navržen s čepelí z nerezové oceli nebo z oceli s vysokým obsahem uhlíku. Výhodou druhých jmenovaných je, že jsou odolnější a vydrží déle, stejně jako zůstávají déle ostré.

Obraťte se na nás ještě dnes pro kvalitní nože na chléb a další produkty.

Pro ty, kteří chtějí investovat do nože na chleba s dlouhou životností, máme na výběr z různých velikostí a typů. Nabízíme vše od nožů na chleba s bambusovou rukojetí až po vroubkované čepele a další. Kromě toho se specializujeme také na vysoce kvalitní kuchařské nože, sady řezbářských nožů a mnoho dalších.