K čemu je dobrá palička na maso?

K čemu je dobrá palička na maso? 1

Výběr nejlepší paličky na maso je obvykle otázkou znalosti výsledků, kterých chcete dosáhnout, a také znalosti různých dostupných metod a nástrojů. Jedním z nejběžnějších způsobů křehčení masa je jeho skutečné naklepání, obvykle pomocí speciálního nástroje známého jako palička na maso.

Tyto nástroje mají často strukturované hrany, které mohou pomoci vláknům v mase se rozpadnout, když se povrch zploští, což může urychlit dobu vaření a také umožnit lepší pronikání různých chutí nebo omáček. Kladívkování však není jedinou metodou a nemusí být nutně vhodné pro všechny kusy masa. Někdy můžete dosáhnout stejných křehčích účinků namočením masa do marinády na několik hodin nebo dokonce přes noc. Zejména pokud je marináda kyselá, maso po namočení změkne a často bude šťavnatější. Stejným způsobem mohou fungovat i potěry a soli, které nanesete na vnější stranu masa před tepelnou úpravou. Ty bývají výraznější, pokud jde o chuť, kterou předávají, a mohou vyžadovat více času, ale ne vždy. V některých případech můžete také kombinovat různé přístupy. Ve většině případů je „nejlepší“ přístup ke zkřehčení dosti subjektivní a často závisí spíše na daném mase a vašich individuálních chutích než na nějakém univerzálním pravidle nebo poznatku. Standardní metoda naklepání však zůstává pořád nejčastější.

Palička na maso dokáže mnohem víc než jen vyrovnat objemné a podivně tvarované kusy masa. Když plátek masa zjemníte, propíchnete maso a vytvoříte v tkáních otvory, které spojí a spojí Vaše maso.

Cílem je v podstatě dosáhnout plochého, dobře strukturovaného plátku z kuřecího, jehněčího, steaku nebo vepřové kotlety z obchodu. Spousta potravin, které konzumujeme, je injektována hormony a pesticidy, takže i když jednodušší možností by bylo nakupovat bioprodukty nebo se jednoduše vrhnout na drahé kusy masa, nemusí to být finančně výhodné pro každého jednotlivce nebo rodinu.

Zde přichází na scénu palička na maso jako užitečný kuchyňský nástroj. Když otevřete ledničku nebo mrazák, všimnete si velkých plátků kuřecích stehen nebo kuřecích prsou, zvětšených kusů jehněčího a vepřového bůčku, to vše jsou ukázkové příklady toho, kde palička na maso odvede svou nejlepší práci.

Zarovnání tvrdého masa, aby se zabránilo žvýkací struktuře, je skvělý nápad, ale také to přispívá ke zkrácení doby vaření v kuchyni, protože všechny plátky a kusy masa a svaloviny lze vařit současně, což Vám zajistí precizní dokončení. Paličky na maso Vám také pomohou vyhnout se chrupavce.

Jistě, existuje mnoho způsobů, jak maso změkčit, jako je drcení, marinování a pomalé vaření, ale díky procesu mechanického změkčování dosáhnete nejlepších výsledků díky jeho ostrým čepelím. 

Teď je ten správný čas nakoupit nejvýhodněji vše, co potřebujete a získat 20% slevu. Týden s TESCOMOU běží v  internetovém obchodě.