Bryndzové kulky s bramborami

Bryndzové kulky s bramborami 1

Potřebujeme:

  • 300 g brambor
  • 125 g brynzy
  • 50 g hrubé mouky
  • 50 g slaniny
  • 1 vejce
  • 20 g strouhanky
  • 2 cibule
  • olej
  • petrželka
  • sůl

Postup:

  1. 1.Očištěné brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme.
  2. 2.Na oleji opečeme cibuli nakrájenou na kolečka a část z ní odložíme. Do zbylé cibule přidáme uvařené brambory, osolíme a spolu krátce opečeme na mírném ohni.
  3. 3.Slaninu nakrájenou na malé kousky opražíme v pánvi.
  4. 4.Brynzu utřeme s hrubou moukou, prosátou strouhankou, se solí, s vejcem a s nasekanou petrželkou. Z masy vyformujeme menší kulky a uvaříme je v osolené vodě.
  5. 5.Opečené brambory dáme na talíř a přidáme uvařené brynzové kulky. Posypeme zbylou opečenou cibulí, slaninou a sekanou petrželkou.