5 rad, které je třeba vědět před každou grilovačkou

5 rad, které je třeba vědět před každou grilovačkou 1

Startujete grilovačku? Základem je horký gril. Elektrický zda plynový se rozehřeje za 10 minut, pokud grilujete na uhlících, abyste mohli začít, počítejte alespoň s půl hodinou. Rošt by měl být nad zdrojem tepla ve výši 10 cm.

5-10 minut grilujete:

zelenou chřest, papriku nakrájenou na čtvrtky, předvařené klásky kukuřice, mrkev nakrájenou na půlcentimetrové plátky, fenykl nakrájený na čtvrtky, plátky brambor, plátky dýně hrubé 0,5 cm

Do 5 minut grilujete:

cukety a lilky nakrájené na centimetrové plátky, žampiony, hlívy, mladé cibulky

Do grilovací tácky uložte:

pórek nakrájený na plátky, stroužky česneku, cherry rajčata, kolečka cibule

Ovoce vhodné na grilování:

jablka, hrušky, ananas nakrájený na paličky nebo plátky, poloviny citronů a limet, mango překrojené na polovinu, banán ve slupce

Sýry vhodné na grilování:

Haloui, ovčí a kozí sýr, oštiepok, mozzarella, camembert