Klasika na Štědrý večer: podkovičky z kapra

Klasika na Štědrý večer: podkovičky z kapra 1

Potřebujeme:

  • 4 – 6 podkoviček z kapra
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý bílý pepř

Na obalení:

  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 3 lžíce smetany na vaření
  • strouhanka
  • 50 g sýra na strouhání
  • 1 citrón
  • olej

Postup:

  1. 1.Porce kapra omyjeme, osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.
  2. 2.Každou porci obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se smetanou a v prosáté strouhance, do které jsme přidali nastrouhaný sýr.
  3. 3.Obalené podkovičky dáme do rozehřátého oleje a smažíme z každé strany dozlatova.
  4. 4.Podáváme s bramborovým salátem a s plátkem citronu.