Indická specialita: Kuřecí špízy tikka

Indická specialita: Kuřecí špízy tikka 1

Potřebujeme:

  • 3-4 kuřecí prsa běž kůže
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3/4 lžičky mletého kmínu
  • 3/4 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • půl lžičky kurkumy
  • půl lžičky pepře garam masala
  • půl lžičky mletého pepře
  • čtvrt lžičky kajenský papriky

Na omáčku:

  • 400 ml bílého jogurtu
  • 1 malá svazek máty
  • třičtvrtě lžičky soli

Postup:

  1. 1.Do mixéru dáme jogurt, mletý kmín, mletý koriandr, nastrouhaný zázvor, očištěný česnek, olej, citrónovou šťávu, sůl, kurkumu, garam masáľe, pepř a kajenský papriku. Rozmixujeme na hladkou hmotu.
  2. 2.Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky.
  3. 3.Kuřecí maso dáme do jogurtové směsi a v chladničce necháme marinovat 4 hodiny.
  4. 4.Na špejle střídavě napichujeme kousky kuřecího masa a plátky očištěné červené cibule.
  5. 5.Špízy dáme pod gril a při teplotě 190 ° C grilujeme 12 až 15 minut. Jednou otočíme.
  6. 6.Připravíme jogurtovou omáčku: Dobře vychlazený jogurt rozmixujeme s lístky máty a se solí.
  7. 7.Špízy podáváme s jogurtovou omáčkou a měsíčky citronu.