Potřebujeme:
- 3-4 kuřecí prsa běž kůže
- 150 ml bílého jogurtu
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 3/4 lžičky mletého kmínu
- 3/4 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička soli
- půl lžičky kurkumy
- půl lžičky pepře garam masala
- půl lžičky mletého pepře
- čtvrt lžičky kajenský papriky
Na omáčku:
- 400 ml bílého jogurtu
- 1 malá svazek máty
- třičtvrtě lžičky soli
Postup:
- 1.Do mixéru dáme jogurt, mletý kmín, mletý koriandr, nastrouhaný zázvor, očištěný česnek, olej, citrónovou šťávu, sůl, kurkumu, garam masáľe, pepř a kajenský papriku. Rozmixujeme na hladkou hmotu.
- 2.Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky.
- 3.Kuřecí maso dáme do jogurtové směsi a v chladničce necháme marinovat 4 hodiny.
- 4.Na špejle střídavě napichujeme kousky kuřecího masa a plátky očištěné červené cibule.
- 5.Špízy dáme pod gril a při teplotě 190 ° C grilujeme 12 až 15 minut. Jednou otočíme.
- 6.Připravíme jogurtovou omáčku: Dobře vychlazený jogurt rozmixujeme s lístky máty a se solí.
- 7.Špízy podáváme s jogurtovou omáčkou a měsíčky citronu.