Pikantní sekaná

Pikantní sekaná 1

Potřebujeme:

  • 8 rohlíků
  • 750 l mléka
  • 1 a 1/2 kg mletého vepřového masa
  • 10 vajec
  • 8 stroužků česneku
  • 2 lžičky majoránky
  • špetku mletého chilli
  • 1 až 2 lžíce strouhanky
  • pepř, sůl
  • mast na vymazání a strouhanku na vysypání formy

Postup:

  1. 1.Rohlíky nakrájíme nadrobno a zalijeme je horkým mlékem. Necháme trochu vychladnout, přidáme mleté maso, vejce, rozmačkaný česnek, majoránka, chilli, vegetu, sůl a pepř. Utřeme rukama a podle potřeby přidáme strouhanku, aby masa malá tužší konzistenci.
  2. 2.Dvě chlebové formy nebo formy na srnčí hřbet vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou. Masu rozdělíme na dvě stejné části a rukama namočenými ve vodě vytvarujeme do tvaru válců, které vložíme do připravených forem. Povrch urovnáme.
  3. 3.Asi do poloviny formy nalijeme vodu. Přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 200 ° C pečeme asi 1 hodinu. Odkryjeme dopečeme 10 minut, dokud povrch nechytí zlatavou kůrku. Sekaná nejlépe chutná studená s chlebem a cibulí. Zabalená v alobalu vydrží v ledničce několik dní.