Delikátní roštěná na asijský způsob

Delikátní roštěná na asijský způsob 1

Potřebujeme:

  • 3 stroužky česneku
  • malý kousek zázvoru (velikosti ořechu)
  • půl svazku koriandru
  • 1 lžička hnědého cukru
  • mleté ​​chilli
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 800 g hovězí roštěné
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup:

  1. 1.Připravíme marinádu: Česnek očistíme a protlačíme. Z oloupaného zázvoru odřízneme dvě kolečka, zbytek najemno nastrouháme. Koriandr opláchneme, osušíme, lístky otrháme a posekáme. Česnek, cukr, nastrouhaný zázvor, koriandr, špetku chilli koření, 2 lžíce sójové omáčky a olivový olej dobře rozmícháme.
  2. 2.Troubu vyhřejeme na 220/200 ° C. Hovězí plátky osušíme a na povrchu mřížkovité nařízneme. Maso důkladně potřeme připravenou marinádou a přendáme do pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Teplotu v troubě snížíme na 180/160 ° C a pečeme asi 15 až 25 minut – podle toho, jak chceme mít hovězí plátky propečenou.
  3. 3.Do hrnce nalijeme hovězí vývar a přidáme kolečka zázvoru. Přivedeme do varu. Kukuřičný škrob rozmícháme v trošce studené vody a zašleháme do vývaru. Zlehka povaříme. Ochutíme 2 lžícemi sójové omáčky, solí a špetkou chilli koření. Kolečka zázvoru z omáčky vyjmeme.
  4. 4.roštěnky vyjmeme z trouby, přikryjeme alobalem a necháme několik minut odpočívat. Pokrájíme na silnější plátky. Podáváme s omáčkou, s dušenou rýží nebo s opékanými bramborami.