Potřebujeme:
- 3 stroužky česneku
- malý kousek zázvoru (velikosti ořechu)
- půl svazku koriandru
- 1 lžička hnědého cukru
- mleté chilli
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 800 g hovězí roštěné
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup:
- 1.Připravíme marinádu: Česnek očistíme a protlačíme. Z oloupaného zázvoru odřízneme dvě kolečka, zbytek najemno nastrouháme. Koriandr opláchneme, osušíme, lístky otrháme a posekáme. Česnek, cukr, nastrouhaný zázvor, koriandr, špetku chilli koření, 2 lžíce sójové omáčky a olivový olej dobře rozmícháme.
- 2.Troubu vyhřejeme na 220/200 ° C. Hovězí plátky osušíme a na povrchu mřížkovité nařízneme. Maso důkladně potřeme připravenou marinádou a přendáme do pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut. Teplotu v troubě snížíme na 180/160 ° C a pečeme asi 15 až 25 minut – podle toho, jak chceme mít hovězí plátky propečenou.
- 3.Do hrnce nalijeme hovězí vývar a přidáme kolečka zázvoru. Přivedeme do varu. Kukuřičný škrob rozmícháme v trošce studené vody a zašleháme do vývaru. Zlehka povaříme. Ochutíme 2 lžícemi sójové omáčky, solí a špetkou chilli koření. Kolečka zázvoru z omáčky vyjmeme.
- 4.roštěnky vyjmeme z trouby, přikryjeme alobalem a necháme několik minut odpočívat. Pokrájíme na silnější plátky. Podáváme s omáčkou, s dušenou rýží nebo s opékanými bramborami.