Živánska pochoutka z trouby

Živánska pochoutka z trouby 1

Potřebujeme:

  • 1 kg brambor
  • 1 domácí klobásu
  • 1 maďarskou klobásu (nebo paprikovou, pikantní)
  • 2 špekáčky
  • 150 g uzené slaniny
  • 1 cibuli
  • 1 lečo (700 ml) is nálevem
  • 4-5 PL pikantního kečupu
  • čerstvé nebo sušené oregano a bazalku
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. 1.Očištěné brambory nakrájíme na kostky, klobásky a špekáčky na kolečka, slaninu na tenké proužky a vše spolu promícháme ve větší misce. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celé lečo is nálevem – případně můžeme použít i čerstvou sezónní zeleninu. Vše ochutíme solí, pepřem, čerstvým nebo sušeným oreganem a bazalkou. Přidáme 4-5 PL ostrého kečupu a vše pořádně promícháme.
  2. 2.Pekáč nebo zapékací misku vyložíme větším kusem alobalu tak, aby část alobalu zůstala i na uzavření pokrmu – nesmí nám vytéct šťáva! Připravenou směs dáme do alobalové misky na připravený pekáč a alobal pořádně uzavřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 až 50 minut při 200 ° C. Podáváme s chlebem nebo čerstvým pečivem a se zeleninovým salátem. Recept od paní Prevužňákovej z Nové Ľubovňu