Česnekové pizzy akorát do ruky

Česnekové pizzy akorát do ruky 1

Potřebujeme:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 100 ml mléka
  • 1 lžičku sušeného česneku
  • sůl

Na náplň:

  • 1 pórek
  • 1 červená paprika
  • 100 g strouhaného sýra
  • 6 stroužků česneku
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • olej

Postup:

  1. 1.Ve vlažném mléce rozpuštěné droždí dáme do misky spolu s polohrubou a hladkou moukou. Vmícháme vejce, zakysanou smetanu, sušený česnek a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a na teplém místě necháme 20 minut nakynout.
  2. 2.Mezitím na oleji opečeme na menší kousky pokrájený pórek s červenou paprikou. Osolíme, opepříme a odstavíme z ohně.
  3. 3.Z vykynutého těsta vyformujeme váleček, který pokrájíme na kousky. Každý kousek těsta vyformujeme do kulatého tvaru a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrch každého kousku dáme vychladlou zeleninovou směs, posypeme strouhaným sýrem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 190 ° C.
  4. 4.Petrželku posekáme, česnek prolisujeme, osolíme a spolu v misce smícháme s olivovým olejem. Krátce před dopečením každý kousek pizzy potřeme česnekově-petrželovou směsí a při mírné teplotě v troubě dopečeme.