Potřebujeme:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 1 vejce
- 1 lžíci zakysané smetany
- 100 ml mléka
- 1 lžičku sušeného česneku
- sůl
Na náplň:
- 1 pórek
- 1 červená paprika
- 100 g strouhaného sýra
- 6 stroužků česneku
- petrželka
- pepř
- sůl
- olivový olej
- olej
Postup:
- 1.Ve vlažném mléce rozpuštěné droždí dáme do misky spolu s polohrubou a hladkou moukou. Vmícháme vejce, zakysanou smetanu, sušený česnek a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme a na teplém místě necháme 20 minut nakynout.
- 2.Mezitím na oleji opečeme na menší kousky pokrájený pórek s červenou paprikou. Osolíme, opepříme a odstavíme z ohně.
- 3.Z vykynutého těsta vyformujeme váleček, který pokrájíme na kousky. Každý kousek těsta vyformujeme do kulatého tvaru a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrch každého kousku dáme vychladlou zeleninovou směs, posypeme strouhaným sýrem a vložíme péct do trouby vyhřáté na 190 ° C.
- 4.Petrželku posekáme, česnek prolisujeme, osolíme a spolu v misce smícháme s olivovým olejem. Krátce před dopečením každý kousek pizzy potřeme česnekově-petrželovou směsí a při mírné teplotě v troubě dopečeme.