Pečený losos s citronem v jogurtovém dipu

Pečený losos s citronem v jogurtovém dipu 1

Potřebujeme:

  • 1 kg filetů z lososa v celku s kůží
  • 1 chemicky neošetřený citron
  • máslo
  • svazek čerstvých bylinek
  • sůl, pepř

Na jogurtový dip:

  • 1 bílý smetanový jogurt
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř

Postup:

  • Lososa omyjte a osušte kuchyňskou utěrkou. Z horní strany ostrým nožem udělejte čtyřicetimetrové zářezy.
  • Do každého zářezu vložte měsíček citronu a malý plátek másla.
  • Filety osolte a opepřete, posypte čerstvě nakrájenými bylinkami.
  • Z alobalu připravte dvě vrstvy a kraje pozahýbajte směrem dovnitř tak, abyste vytvořili vaničku s výškou okrajů asi dva centimetry.
  • Do připravené vaničky vložte filety a dejte péct na mřížku nad ohniště. Lososa ještě přikryjte jednou vrstvou alobalu.
  • Dokud se losos peče, připravte dip smícháním všech ingrediencí.