Nadýchané vaječné omeletky se slaninou

Nadýchané vaječné omeletky se slaninou 1

Potřebujeme:

  • 4 vejce
  • 180 ml smetany na šlehání
  • 50 g anglické slaniny
  • 2 lžíce pažitky
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • pepř
  • sůl
  • máslo na vymazání pánve

Postup:

  1. 1.Na rozehřátém olivovém oleji asi 4 minuty smažíme na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. 2.Když je slanina opečená dokřupava, vyjmeme ji a necháme z ní na kuchyňském papíře okapat přebytečný tuk.
  3. 3.Vejce se smetanou vyšleháme, osolíme a opepříme. Přisypeme nadrobno nakrájenou pažitku, parmazán a slaninu a promícháme.
  4. 4.Pánev na lívance vymažeme máslem a smažíme malé omeletky. Můžeme je péct i v troubě na 170 ° C ve formě na muffiny 20 až 25 minut.