Potřebujeme:
- 4 vejce
- 180 ml smetany na šlehání
- 50 g anglické slaniny
- 2 lžíce pažitky
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- 1 lžíci olivového oleje
- pepř
- sůl
- máslo na vymazání pánve
Postup:
- 1.Na rozehřátém olivovém oleji asi 4 minuty smažíme na kostičky nakrájenou slaninu.
- 2.Když je slanina opečená dokřupava, vyjmeme ji a necháme z ní na kuchyňském papíře okapat přebytečný tuk.
- 3.Vejce se smetanou vyšleháme, osolíme a opepříme. Přisypeme nadrobno nakrájenou pažitku, parmazán a slaninu a promícháme.
- 4.Pánev na lívance vymažeme máslem a smažíme malé omeletky. Můžeme je péct i v troubě na 170 ° C ve formě na muffiny 20 až 25 minut.