Pikantní pstruh s hořčicovým dipem

Pikantní pstruh s hořčicovým dipem 1

Potřebujeme:

  • 2 větší filety ze pstruha is kůží
  • sůl
  • 1 lžička másla
  • olej

Směs na potření:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička barevného pepře
  • 1 lžíce posekané petrželky
  • 1 lžíce posekané pažitky
  • mleté ​​chilli (dle chuti)
  • sůl
  • pepř

Na dip:

  • 240 ml zakysané smetany
  • 1 zarovnaná lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 lžička moučkového cukru
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. 1.Filety ryby opláchneme, osušíme a jemně osolíme. V pánvi na rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
  2. 2.Připravíme směs na potření: V misce utřeme olej s prolisovaným česnekem, barevným pepřem, nasekanou petrželkou, pažitkou. Ochutíme solí a pepřem a vymícháme.
  3. 3.Pstruha přendáme do pekáče, otočíme kůží nahoru a potřeme připravenou směsí. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 ° C a asi 10 minut zapékáme.
  4. 4.Připravíme dip: Smetanu dobře utřeme s hrubozrnnou hořčicí, cukrem, se solí a s kořením.
  5. 5.Pstruha podáváme s opečenými bramborami a vychlazeným dipem.