Potřebujeme:
- 2 větší filety ze pstruha is kůží
- sůl
- 1 lžička másla
- olej
Směs na potření:
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička barevného pepře
- 1 lžíce posekané petrželky
- 1 lžíce posekané pažitky
- mleté chilli (dle chuti)
- sůl
- pepř
Na dip:
- 240 ml zakysané smetany
- 1 zarovnaná lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžička moučkového cukru
- sůl
- pepř
Postup:
- 1.Filety ryby opláchneme, osušíme a jemně osolíme. V pánvi na rozehřátém oleji z obou stran opečeme.
- 2.Připravíme směs na potření: V misce utřeme olej s prolisovaným česnekem, barevným pepřem, nasekanou petrželkou, pažitkou. Ochutíme solí a pepřem a vymícháme.
- 3.Pstruha přendáme do pekáče, otočíme kůží nahoru a potřeme připravenou směsí. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 ° C a asi 10 minut zapékáme.
- 4.Připravíme dip: Smetanu dobře utřeme s hrubozrnnou hořčicí, cukrem, se solí a s kořením.
- 5.Pstruha podáváme s opečenými bramborami a vychlazeným dipem.